Foto: morgueFile
No Somālijas pirātu gūsta izdevies atbrīvot 13 Gruzijas jūrniekus, kas tika nolaupīti 2010.gada septembrī, informē aģentūra "Itar Tass", atsaucoties uz Gruzijas Jūras transporta aģentūru.

Iestāde pavēstījusi, ka kuģis ar atbrīvotajiem jūrniekiem apsardzes pavadībā dodas uz kādu drošu Āfrikas ostu.

Atbrīvošanas operācija īstenota tiešā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili kontrolē, aktīvi piedaloties valdības starpdienestu grupai, kas prezidenta pilnvarotā Georgija Karbelašvili vadībā atrodas Somālijā, informē Gruzijas varas iestādes. Āfrikā atrodas arī Jūras transporta aģentūras pārstāvji, kas kārto nepieciešamās izceļošanas procedūras, lai jūrnieki varētu atgriezties mājās.

Dienu iepriekš tika ziņots, ka Karbelašvili Somālijā risina "sarunas ar varas iestādēm ar mērķi atbrīvot Gruzijas jūrniekus, ko pirāti nolaupīja 2010.gada septembrī".

2010.gada 8.septembrī Adenas līcī pie Somālijas krastiem pirāti sagrāba kuģi "Olib", kas kuģoja zem Maltas karoga, ar 13 Gruzijas un trim Turcijas pilsoņiem uz borta. "Olib" bija ceļā no Aleksandrijas ostas uz Indiju, lai kuģi nodotu metāllūžņos.

Pirāti kuģa īpašniekiem, Grieķijas kompānijai "Frioventures", pieprasīja izpirkuma maksu par ekipāžu – sākotnējā summa bija 15 miljoni dolāru, pēc tam 1 miljons dolāru, taču īpašnieki izteica gatavību maksāt tikai 350 tūkstošus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!