Polijas un Lietuvas politiķi kopā ar Baltkrievijas opozīciju pauduši atbalstu "Radio Brīvā Baltkrievija", kas ir jauna Polijā bāzēta privāta radiostacija, ar kuru plānots iedragāt Baltkrievijas autoritāro mediju monopolu, pirmdien vēsta Polijas mediji.
Kā vēsta Polijas laikraksts "Zycie Warszawy", radiostacija ziņas uz Baltkrieviju pārraidīs no savas galvenās mītnes Bjalostokā Polijas austrumos, radot alternatīvu valsts medijiem, kurus strikti kontrolē prezidents Aleksandrs Lukašenko.

"Lielākā Baltkrievijas pilsoņu problēma ir neatkarīgas informācijas trūkums," laikrakstam sacīja Baltkrievijas eksperts Rafals Sadovskis. "Sabiedrība nav spējīga sagremot Lukašenko propagandas putru."

"Pēdējā laikā režīms ir slēdzis vairāk nekā 30 neatkarīgu laikrakstu un nav pieejas brīviem medijiem," viņš sacīja. Vienīgajai neatkarīgajai radiostacijai Baltkrievijā - "Swoboda" - ir ierobežota apraides platība, norādīja Sadovskis.

Jaunā radiostacija vēl vairāk saasinās attiecības starp Minsku un Varšavu, kuras pasliktinājās šā mēneša sākumā, kad Baltkrievija izraidīja augsta ranga Polijas diplomātu.

Kā paziņoja Minska, Polijas vēstniecības pirmā sekretāra Mareka Bucko saistība ar baltkrievu disidentiem ir raksturojama kā pretvalstiskas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!