Foto: Reuters/Scanpix
No saindēšanās ar nelegālo alkoholu bojāgājušo skaits Čehijā ir pieaudzis līdz 32 cilvēkiem, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti"

Kopš septembra sākuma ar nelegālo alkoholu, kurā bija iejaukts metilspirts, pavisam Čehijā saindējās aptuveni 90 cilvēku, daudzi no viņiem kļuva akli. Šī kļuva par valstī lielāko masu saindēšanos ar alkoholu 30 gadu laikā, vēsta “RIA Novosti”.

Pēdējais nekvalitatīvā alkohola upuris ir kāds 53 gadus vecs vīrietis, kurš miris ceļā uz slimnīcu, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnās, paziņoja veselības ministr Leošs Gegers.

Varas iestādes atgādina, ka pirms stipro alkoholisko dzērienu lietošanas jāpārliecinās par akcīzes markas esamību uz iepakojuma un produkta izcelsmi.

Jau vēstīts, ka pēc pirmajiem saindēšanās gadījumiem septembrī, Čehijā noteica stipro alkoholisko dzērienu tirdzniecības aizliegumu, kurš bija spēkā aptuveni divas nedēļas. Tāpat tika aizliegts alkohola eksports no valsts.

”Delfi”, atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka nelegālais alkohols, sajaucot metanolu un etanolu, izgatavots augusta beigās vai septembra sākumā, un nodots kādam alkohola vairumtirgotājam, kurš savukārt to izmantojis citu nelegālu dzērienu izgatavošanā, kurus pārdevis.

Saistībā ar nelegālā alkohola izplatīšanu apsūdzības izvirzītas 42 cilvēkiem, no tiem 22 cilvēki atrodas apcietinājumā, aģentūru AFP informēja Čehijas policijas preses sekretāre.

12.septembrī Čehijā aizliedza pārdot kioskos un tirgos alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 30 grādiem, bet 14.septembrī visā valstī aizliedza pārdot arī alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 20 grādiem. Čehijas bāri un dzērienu ražotāji cieta lielus zaudējumus šī aizlieguma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!