Foto: AFP/Scanpix

No slāpēm Sahāras tuksnesī Nigēras ziemeļos miruši 44 cilvēki, kuri kopā braukuši kravas auto, kas salūzis un apstājies tuksnesī. To organizācijai Sarkanais Krusts pastāstījuši izdzīvojušie, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc notikušā izdzīvojušas vien sešas sievietes, kurām izdevies aiziet līdz nomaļam ciematam, medijiem pastāstījis Sarkanā Krusta pārstāvis Lavals Tahers. Viņas pastāstījušas, ka mirušo vidū ir vairāki bērni. Saskaņā ar Tahera pausto, pagaidām neviens gan nav devies uz notikuma vietu, lai identificētu bojāgājušos.

Kā vēsta vietējie mediji, transportlīdzeklī bijuši Ganas un Nigēras iedzīvotāji, kuri mēģinājuši nokļūt Lībijā.

Bēgļi, kuri vēlas no Āfrikas nokļūt Eiropā, nereti izvēlas mērot ceļu caur Nigēru uz Lībiju, no kuras tālāk, šķērsojot Vidusjūru, cer nokļūt Eiropā. Tiek lēsts, ka ik gadu desmitiem tūkstošu cilvēku šķērso Sahāras tuksnesi, lai nokļūtu Lībijā. Šajā apvidū salūzis transportlīdzeklis līdzeklis nereti tā pasažieriem nozīmē nāvi. Nav zināms, cik daudz cilvēku ik gadu iet bojā tuksnesī.

Pērnā gada jūnijā Sahāras tuksnesī netālu no Nigēras robežas ar Alžīriju tika atrastas 34 cilvēku mirstīgās atliekas. Tika izvirzīta versija, ka bēgļus pametis cilvēku kontrabandists un viņi tuksnesī nomiruši no slāpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!