No slimnīcas Singapūrā izrakstītas dienvidkorejiešu Siāmas dvīnes, kas jūlijā veiksmīgi pārcieta atdalīšanas operāciju, pirmdien informēja Raflza slimnīca.
Siāmas dvīnes Mina Saranga un Mina Džihja, kas no slimnīcas izrakstītas pagājušās nedēļas nogalē, kopš operācijas stabili atveseļojas, taču abas arī turpmāk paliks ārstu uzraudzībā, līdz būs gatavas atgriezties Dienvidkorejā, teikts slimnīcas paziņojumā.

"Viņu veselības stāvoklis ir labs, un ārsti ir iepriecināti par viņu atveseļošanos," norāda slimnīca.

"Džihja un Saranga saņems medicīnisko palīdzību kā Raflza slimnīcas ambulatorās pacientes, līdz viņas būs gatavas atgriezties Korejā," informē slimnīca.

16 privātās slimnīcas speciālisti veica piecarpus stundas ilgu ķirurģisku operāciju, kurā abas jaundzimušās, kas bija saaugušas kopā iegurņa daļā, tika atdalītas.

Mediķi atteicās no samaksas par šo operāciju, kas izmaksājusi aptuveni 50 000 Singapūras dolāru (ap 16 500 latu), neieskaitot pēcoperācijas rehabilitācijas izmaksas.

Viens no šīs operācijas vadītājiem bija singapūriešu neiroķirurgs Kīts Go, kas šovasar vadīja arī neveiksmīgo mēģinājumu atdalīt divas pieaugušas irāņu Siāmas dvīnes Lalehu un Ladanu Bidžani, kuras operācijas laikā nomira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!