Foto: AFP/Scanpix

No nākamā ASV prezidenta Donalda Trampa mājaslapas izņemts paziņojums, kurā tolaik vēl prezidenta amata kandidāta statusā esošais Tramps solās aizliegt musulmaņiem iebraukt ASV, vēsta medijs "The Independent".

Vēl 8. novembra rītā, kad amerikāņi devās pie vēlēšanu urnām, lai izdarītu savu izvēli par labu kādam no prezidenta amata kandidātiem, paziņojums mājaslapā bija pieejams, taču vēlāk tas izņemts.

Šis ir viens no paziņojumiem, kas izraisīja plašu rezonansi. Tramps gan aizstāvēja savu viedokli, apgalvojot, ka aizliegums būtu jāuzskata nevis kā konkrētās reliģijas pārstāvju diskriminācija, bet gan kā solis ASV drošības uzlabošanai. Video, kuros Tramps aizstāv šo paziņojumu, gan joprojām atrodami viņa lapā.

Savukārt cilvēktiesību aktīvisti un islāma garīdznieki brīdinājuši Trampu, ka ASV dzīvojošie musulmaņi "negrasās nekur doties".

Jau ziņots, ka agrā trešdienas rītā noslēdzās viena no karstākajām politiskajām cīņām ASV vēsturē, kurā par savu jauno valsts prezidentu amerikāņi izvēlējās Donaldu Trampu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!