Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji uz Ukrainas robežas ar Krieviju fiksējuši, ka no Donbasa uz kaimiņvalsti tiek izvestas ogles, kā arī kritušo līķi un ievainotie, atsaucoties uz EDSO ziņojumu, vēsta "Day.Kiev.ua".

Gukovas robežpunktā EDSO misija novērojusi pastāvīgu ar oglēm piekrautu kravas automašīnu plūsmu uz Krieviju. Tikmēr Krievijas muitnieki pārbauda, lai Ukrainā iebraucošie pašizgāzēji būtu tukši, teikts atskaitē.

Ar marķējumu "krava 200" apzīmētās smagajās automašīnās no Ukrainas tiek izvesti kritušo līķi un ievainotie, norādīts ziņojumā.

EDSO novērotāji atrodas vien divos Ukrainas-Krievijas robežpunktos, bet aptuveni 400 kilometri robežas netiek novēroti, trešdien paziņoja EDSO ģenerālsekretārs Lamberto Zaners.

Jau ziņots, ka Kijeva nekontrolē garu robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Pār šo robežu Ukrainā brīvi plūst Krievijas sūtītie kaujinieki, tehnika un rezerves, kā arī Krievijas karaspēks, kā to šonedēļ atzina NATO.

Medijos izskanējušas ziņas, ka Ukrainā kritušos krievu karavīrus Maskava noformē kā gājušus bojā "atvaļinājuma" laikā, bet pirms nosūtīšanas uz Donbasu daudzus atvaļina no dienesta, tādā veidā uzturot apgalvojumu, ka uz Ukrainu dodas karot tikai "brīvprātīgie".

Saskaņā ar cilvēktiesību aktīvistu aplēsēm aptuveni 6,5 tūkstoši Krievijas ģimeņu meklē savus pazudušos dēlus - karavīrus, norāda UNIAN. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!