Foto: AP/Scanpix
Aptuveni 700 no 4000 patvēruma meklētāju, kas pagājušās nedēļas laikā tika izmitināti Lejassaksijā, ir pazuduši, un varasiestādēm nav ne jausmas, nedz kur tie atrodas, nedz kas viņi ir.

Vācijas federālā valdība uzdeva Lejassaksijas zemei ar gultasvietām nodrošināt 4000 patvēruma meklētāju, kas nelegāli ieradušies valstī, taču šķiet, ka daudzi no tā dēvētajiem bēgļiem negrasās mitināties lauku apvidos, kur varasiestādes atradušas tiem mītnes.

Vietējās varasiestādes uzskata, ka pazudušie devušies pie ģimenes locekļiem, kas mīt citviet Vācijā vai kādā citā rietumvalstī.

Taču daudzi no patvēruma meklētājiem nav pat reģistrēti, un tāpēc varasiestādēm nav ne jausmas, kas viņi ir un kur tie varētu doties.

Kāds reģionālā parlamenta deputāts, kas sestdien apmeklēja Lingenes bēgļu centru, konstatēja, ka vairāk nekā puse no 212 tur izmitinātajiem patvēruma meklētājiem jau devušies projām.

Federālā nodarbinātības ministrija lēš, ka līdz pat 300 000 nelegālo imigrantu, kas šogad varētu ierasties Vācijā, dosies uz citām valstīm.

Kristīgo demokrātu savienības (CDU) Lejassaksijas nodaļas pārstāve Angelika Jāna sarunā ar laikrakstu "Neue Osnabrücker Zeitung" atzina, ka šī situācija esot "nepieņemama", un uzsvēra, ka patvēruma meklētāji jāreģistrē tūlīt pēc to ierašanās.

Tikmēr vietējie turpina pretoties varasiestāžu centieniem izmitināt arvien jaunus un jaunus patvēruma meklētājus.

Piemēram Freiburgā, kas atrodas Saksijas federālajā zemē, svētdienas vakarā notika demonstrācija, kuras dalībnieki mēģināja bloķēt jaunatvesto patvēruma meklētāju piekļuvi bēgļu izvietošanas centram.

Protestētāji mēģināja apturēt autobusu ar patvēruma meklētājiem, sarīkojot sēdošo demonstrāciju, vēsta "Süddeutsche Zeitung".

Notikuma vietā ieradās arī aptuveni 50 cilvēku kreiso ekstrēmistu grupa, lai sarīkotu kontrdemonstrāciju.

Lai gan starp abām naidīgajām grupām notika asa vārdu apmaiņa, policijai izdevās novērst tiešu sadursmi.

Tikmēr Mēklenburgā-Priekšpomerānijā divi vietējie politiķi saņēmuši draudus.

Noticis uzbrukums sociāldemokrāta Patrika Dālemana automašīnai, kurā iemesta sviestskābe.

Dālems savā "Facebook" lapā paziņojis, ka neļaus sevi iebiedēt un turpinās uzturēt "patiesu viesmīlības kultūru".

Savukārt uz viņa partijas biedres Zuzannas Vipermanas automašīnas vējstikla kāds uzrakstījis: "Nācijas nodevēja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!