Foto: AP/Scanpix
Ekonomiskās krīzes skarto Venecuēlu šogad pametuši un uz Ekvadoru devušies vairāk nekā pusmiljons cilvēku, piektdien paziņojušas Apvienotās Nācijas.

Venecuēlas ekonomika piedzīvo pagrimumu kopš naftas cenu krišanās 2013. gadā, kas novedusi līdz hroniskam pārtikas un medikamentu trūkumam.

Vissmagāk Venecuēlas krīzes sekas izjutušas Kolumbija un Brazīlija, kas robežojas ar Venecuēlu, bet, krīzei padziļinoties, bēgļu skaits pieaudzis arī Ekvadorā un ārpus tās. Daudzi cilvēki dodas ceļā kājām, ejot nedēļām ilgi, līdz viņiem izdodas atrast patvērumu, norādīja ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR).

Aģentūras apkopotie dati liecina, ka šogad Ekvadorā, šķērsojot Kolumbiju, iekļuvuši aptuveni 547 000 venecuēliešu. Lielākā daļa no viņiem devušies tālāk uz Peru un Čīli.

UNHCR ziņojumā teikts, daudziem cilvēkiem nepietiek naudas, lai turpinātu ceļu, un viņi spiesti mitināties parkos un ubagot.

Aģentūra norādīja, ka ārkārtas stāvokļa izsludināšana Ekvadorā palīdzētu mobilizēt vairāk resursu, un paziņoja, ka arī ANO iesaistīsies vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!