Bruņoti vīrieši pirmdien ir nogalinājuši Irākas galvaspilsētas Bagdādes gubernatora vietnieku un ievainojuši divus viņa miesassargus, ziņo ārvalstu prese.
Hatems Kamils tika nogalināts no garāmbraucošas automašīnas galvaspilsētas dienvidu daļā, ziņo iekšlietu ministrijas pārstāvis.

Šis uzbrukums notika laikā, kad tika uzsākta vēlētāju reģistrācija janvārī paredzētājām vēlēšanām. Irākiešiem, kuri vēlēsies piedalīties janvāra vēlēšanās, ir sešas nedēļas laika, lai reģistrētos kādā no 550 iecirkņiem, kuri izvietoti visā valstī.

Bagdādes amatpersonas slepkavība bija pēdējā no vairāku uzbrukumu sērijas. Šajos uzbrukumos cietušas vairākas personas, kuras saistītas ar ASV atbalstīto Irākas pagaidu valdību.

Svētdien notika raķešu uzbrukums Tikritas pilsētai, un šajā terora aktā gāja bojā vismaz 15, bet ievainoti astoņi civiliedzīvotāji, informē BBC.

Valdības ziņojumos teikts, ka nemiernieki esot izšāvuši divas raķetes uz ASV militāro bāzi, bet viena no raķetēm novirzījās un trāpīja netālu esošajai viesnīcai, kurā uzturas strādnieki.

Svētdien sadursmes notika arī Bagdādes rietumu daļā, kur, spriežot pēc militārpersonu ziņojumiem, gājuši bojā vismaz septiņi irākieši.

Pēc šiem uzbrukumiem Irākas premjerministrs Ijads Allavi paziņoja, ka laika paliek arvien mazāk, un, ja kaujinieki tuvākajā laikā nepadosies, tad tiks veikts liels uzbrukums nemiernieku kontrolētajai Falludžas pilsētai.

Viņš stāsta, ka valdība ir stingri nolēmusi pārņemt kontroli šajā pilsētā, un, ja nepieciešams, tiks pielietots arī militārs spēks. ASV spēki turpina veikt uzbrukumus Falludžai un gatavojas paredzamajam triecienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!