Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Maltā automašīnas sprādzienā nogalinātās žurnālistes Dafnes Karuanas Galisias dēls Metjū veltījis skarbus vārdus savai valstij, salīdzinot to ar mafiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Manu māti noslepkavoja, jo viņa stāvēja starp likumu un tiem, kuri tiecās to pārkāpt," paziņoja Metjū, kurš sprādziena brīdī atradās netālu no mātes automašīnas un centās 53 gadus veco Dafni izglābt.

Vēstīts, ka pirmdien automašīnas sprādzienā dzīvību zaudējusī Galisia bija skarba valdības kritiķe, tā dēvētajos "Panamas papīros" izgaismojot Maltas politiķu korumpētību un saikni ar Azarbaidžānas valdību caur ārzonu uzņēmumiem.

Valdībai veltīto kritiku Galisias dēls publicēja portālā "Facebook" dažas stundas pēc traģēdijas. Maltas policiju viņš apsūdz nekompetencē, bet valdībai piedēvē nesodāmību.

"Kad valsts institūcijas ir nespējīgas, pēdējā rīcībspējīgā persona bieži vien ir žurnālists," raksta Metjū, kurš profesijas izvēlē gājis mātes pēdās. Ierakstā viņš izsmej Maltas centienus līdzināties liberālai Rietumu nācijai. "Jā, te nu mēs esam – mafijai līdzīga valsts, kur ID kartē ir iespējams nomainīt dzimumu, bet, kur tevi uzspridzinās gabalos par savu tiesību īstenošanu."

Valsts premjerministrs Džozefs Muskats un citas amatpersonas paudušas šoku un nosodījumu par notikušo. Valdība apsolījusi veikt "skarbu" un pilnīgu izmeklēšanu. Zīmīgi, ka starp Galisias atklājumiem bija arī Muskata un divu viņa palīgu vārds "Panamas papīros".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!