Foto: RIA Novosti/Scanpix

Prokrievisko spēku kontrolētajā Luhanskas apgabalā sestdien nogalināts kaujinieku grupas "Spoks" ("Prizrak") komandieris Aleksejs Mozgovojs (attēlā), vēsta aģentūra UNIAN.

Mozgovojs kopā ar vairākiem citiem savas vienības kaujiniekiem trīs automašīnās braukuši pa autoceļu Luhanska-Perevaļska, kad noticis uzbrukums no slēpņa. Līdz ar komandieri nogalināti vēl septiņi vai astoņi cilvēki.

Ir izskanējušas vairākas versijas par notikušo. Promaskavisko kaujinieku pārstāvji un Kremlim lojālie mediji uzbrukumā vaino Ukrainas drošībniekus.

Tikmēr Ukrainas Iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko paziņoja, ka Mozgovoju un sešus viņa miesassargus likvidējusi Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienība. Iemesls tam bijusi Mozgovoja nevēlēšanās pakļauties Maskavai, uzskata Heraščenko.

Mozgovojam bijuši kontakti ar odiozo Krievijas politiķi Vladimiru Žirionovski, kurš kādu brīdi bijis bandas "Spoks" sponsors, liecina Heraščenko teiktais.

Savukārt pirmdien izskanējusi versija, ka Mozgovoju nogalinājuši Ukrainas partizāni. Tādu viedokli pauž bijušais Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Nikolajs Malomužs.

"Ir liela iespējamība", ka kaujinieku komandieri nogalināja viena no Ukrainas partizānu grupām, kas darbojas ienaidnieka aizmugurē, uzskata Malomužs. Viņš paskaidro, ka šie partizāni "ir mūsu sabiedrotie", bet nepakļaujas Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

Malomužs pieļauj, ka uzbrukumu varēja realizēt partizānu grupa no Harkovas, kurā apvienojušies ļoti pieredzējuši bijušie specvienību pārstāvji.

Pirms tam izskanēja informācija, ka Mozgovoju nogalinājusi partizānu grupa ar nosaukumu "Ēnas", norāda UNIAN.

Prokrievisko kaujinieku komandieris Mozgovojs reiz izpelnījās ievērību ar savu paziņojumu, ka sievietes, kuras apmeklēs krogus, tiks arestētas un ka "viņu vieta ir pie pavarda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!