Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sīrijas pilsētā Masjafā nogalināts zinātnieks, kuram esot bijusi saistība ar valsts ķīmisko ieroču programmu, raksta "Al Jazeera".

Aziss Asbers bija Sīrijas zinātniskā izpētes centra direktors Masjafā. Viņš gājis bojā pēc tam, kad tikusi uzspridzināta viņa automašīna. Centram, ko vadīja Asbers esot bijusi saistība arī ar Sīrijas ķīmisko ieroču programmu.

Lielbritānijā bāzētais birojs "Syrian Observatory for Human Rights " ziņo, ka Asberam bijusi saistība arī ar Sīrijas raķešu programmu, kā arī valsts valdību un tās sabiedroto Irānu.

Atbildību par zinātnieka nogalināšanu uzņēmusies kāda nemiernieku grupa, tomēr nav izslēgts, ka piedalījušies ir arī citi, vēsta BBC.

Izpētes centrs, kuru vadīja Asbers, iepriekš ir ticis bombardēts. Sīrijas valdība šo gaisa uzbrukumu īstenošanā vainoja Izraēlu. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdība ir noliegusi, ka tās īpašumā ir ķīmiskie ieroči. Tāpat tā noliedz, ka jebkad būtu izmantojusi šādus ieročus. Savukārt, valdības opozīcija un ASV apsūdz Sīrijas valdību ķīmisko ieroču uzbrukumā šī gada aprīlī, kurā, kā tiek ziņots, bojā gāja 40 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!