Foto: Reuters/Scanpix

Policija un tiesu izpildītāji ir nojaukuši akcijas “Okupē Londonas biržu” protestētāju izveidotu telšu pilsētiņu, kura kopš 15. oktobra atrodas pie Svētā Paula katedrāles Londonā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Operācijas, kas sākusies neilgi pēc pusnakts, bijusi visumā miermīlīga, tomēr 20 cilvēki ir aizturēti.

Nepakļāvīgākie protestētāji izveidoja barikādes no koka paletēm.

Daudzi protestētāji uzsver, ka akcija līdz ar nometnes nojaukšanu nav beigusies, bet vairums nepretojās policijai un tiesu izpildītājiem.


Londonas pilsētas pašvaldība paziņojusi, ka tiek izpildīts Augstākās tiesas rīkojums par telšu pilsētiņas likvidēšanu.

“Okupē Londonu” akcija ir protests pret finanšu institūciju alkatību, kas sācies akcijas “Okupē Volstrītu” iespaidā. Telšu pilsētiņu pie Svētā Paula katedrāles protestētāji izveidoja 15. oktobrī.

Kā ziņots, akcija "Okupē Volstrītu" aizsākās Ņujorkā 17. septembrī. Tās dalībnieki iestājās pret augsto bezdarbu un valdības politiku, kā arī finanšu institūciju alkatību. Baņķierus viņi dēvēja par "finanšu teroristiem".

Kustības dalībnieki paziņoja, ka pārstāv 99% iedzīvotāju, kuru labklājība samazinās, pretstatā 1% superbagātnieku, kuru ienākumi aug arī ekonomiskās krīzes laikā.

Kustība guva atsaucību arī citās lielajās ASV pilsētās un vēlāk atbalsojās arī masu protestos Eiropā un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!