Foto: DELFI/Josvydas Elinskas

Lietuvas policijā aizvien nav saņemta informācija par bezvēsts prombūtnē esošu bērnu, taču saistībā ar iespējamu bērna nolaupīšanu Viļņā likumsargi sākuši izmeklēšanu, izskatot visas iespējamās versijas, tostarp, ka saņemtā informācija par nolaupīšanu varētu būt viltus ziņojums, ceturtdienas rītā raksta portāls "Delfi.lt".

Jau ziņots, ka Viļņā trešdienas vakarā sacelti kājās lieli policijas spēki, reaģējot uz ziņu, ka pilsētā, iespējams, nolaupīta 11 vai 12 gadus veca meitenīte.

Policijā bija vērsies kāds vīrietis, kurš paskaidrojis, ka pie viņa pienākuši divi aptuveni 11 gadus veci zēni un pastāstījuši, ka kāds nolaupījis viņu draudzeni. No viņu stāstītā izrietot, ka svešinieks iegrūdis meiteni sudrabotā vai zeltainā automašīnā un aizbraucis. Pēc bērnu domām, automašīnas numuri bijuši dzelteni.

Bērnu norādītajā vietā, no kuras, iespējams, meitene aizvesta, policisti atraduši Lielbritānijas cigarešu paciņu. Drīz pēc tam Lietuvas policija izplatīja paziņojumu, kurā norādīts, ka Viļņas Karolinišķu mikrorajonā nezināmas markas sudraba vai zelta krāsas automašīnā ar dzeltenu ārvalstu numuru, iespējams, iesēdināta meitenīte.

Policija arī lūgusi atsaukties vecākus, kuri nezina savu atvašu atrašanās vietu, kā arī aicināja policijā vērsties jebkuru, kam varētu būt noderīga informācija.

Trešdienas vēlā vakarā policijā vērsās kāda sieviete, kura apgalvojusi, ka redzējusi nolaupīšanu. Ap pulksten 22.50 sievieti policija joprojām nopratināja. Ap pusnakti Lietuvas policija atkal vērsās pie vecākiem, lūdzot ikvienu ziņot par bērniem, kas nav atgriezušies mājās. Līdz ceturtdienas pulksten 1 policijā nebija saņemts neviens ziņojums par bezvēsts pazudušiem bērniem ne tikai Viļņā, bet visā Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!