Foto: RIA Novosti/Scanpix
Trešdien separātistu interneta vietne "Novorosija" ziņoja, ka Ukrainas promaskavisko kaujinieku komandieris un pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) "aizsardzības ministrs" Igors Girkins jeb Strelkovs ir guvis smagu ievainojumu, tikmēr citi avoti šīs ziņas noliedz, vēsta aģentūra UNIAN.

"DTR aizsardzības ministra stāvoklis ir smags. Informācija tiek precizēta," teikts "Novorosija" publicētajā separātistu paziņojumā.

Pašpasludinātās republikas "vicepremjers" Andrejs Purgins šo informāciju nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt, ziņo Krievijas aģentūra "Itar-Tass". Viņš paskaidrojis, ka Girkins pēdējā laikā atrodas intensīvas karadarbības zonā.

Tikmēr par separātisma atbalstīšanu savu mandātu zaudējušais Ukrainas deputāts Oļegs Carjovs noliedz, ka Girkins būtu ievainots. "Tagad raksta, ka Igors Strelkovs ir ievainots. Tā nav patiesība," Carjovs ierakstījis sociālajā tīklā "Facebook".

Ziņas par Girkina ievainošanu noliedz arī Krievijas aģentūra "RIA Novosti". "Tās ir muļķības," aģentūrai paziņojis DTR "Aizsardzības ministrijas politnodaļas starptautiskās informācijas nodaļas" vadītājs Vladislavs Brigs.

Arī DTR preses centrs šo informāciju nepastiprina. "Mēs sazinājāmies ar Strelkova vietnieku Berezinu, viņš neapstiprināja šo informāciju," ziņo DTR preses centrs.

Igors Girkins, kurš plašāk pazīstama kā Igors Strelkovs, ir Krievijas pilsonis un Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības virsnieks, kurš Ukrainā vada diversantu grupu, raksta Ukrainas aģentūra UNIAN.

Martā Girkins ieradies Krimā, kur koordinējis Ukrainas armijas daļu un citu objektu ieņemšanu. Viņš arī vervējot Ukrainas iedzīvotājus dalībai separātistu teroristiskajā darbībā.

Girkins sevi ir pasludinājis par "Doņeckas Tautas Republikas" virspavēlnieku un ir vērsies pie Krievijas pēc palīdzības.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki ir nostiprinājušies ap Doņecku un gūst panākumus kaujā pret prokrieviskajiem separātistiem, kuru rindās esot vērojama panika un dezertēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!