Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele izteicās, ka gāzes cauruļvada "Nord Stream 2" izbūve nepadarīs viņas valsti atkarīgu no Krievijas enerģijas sektorā, raksta aģentūra "Reuters".

Merkele šobrīd devusies vizītēs uz Kaukāza valstīm. Komentārus par "Nord Stream 2" gāzes cauruļvadu kanclere izteica, uzrunājot universitātes studentus, Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

Merkele norādīja, ka vēlas, lai pēc "Nord Stream 2" izbūves, Krievijas gāze Eiropā turpina nonākt arī caur Ukrainu. "Nord Stream 2" kritiķi apgalvo, ka jaunā gāzes cauruļvada būvniecība apdraud Ukrainu – Krievija gāzi Eiropā varētu nogādāt caur Baltijas jūru, apejot savu Rietumu kaimiņvalsti un tas būtiski ietekmētu Ukrainas ekonomiku.

"Nord Stream 2" nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropai. Paredzēts, ka caur "Nord Stream 2" cauruļvadu sistēmu Eiropā ik gadus no Krievijas varētu importēt līdz 55 miljardiem kubikmetru dabasgāzes. Projekts izmaksās aptuveni 10 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!