Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Norvēģijas valdības rekomendācijas, mudinot iedzīvotājus Covid-19 pandēmijas dēļ atturēties no neobligātiem ārvalstu braucieniem, paliek spēkā līdz 20. augustam, piektdien pavēstīja premjerministre Erna Sūlberga.

"Es ieteiktu cilvēkiem šovasar plānot Norvēģijas brīvdienas," preses konferencē sacīja premjere. Valdība plāno, sākot ar 1. jūniju, atvieglot pašreizējo desmit dienu karantīnas režīmu darbiniekiem, kas ierodas no citām Ziemeļvalstīm. Viņi varēs pieņemt paši lēmumu par to, vai viņiem būtu jāievēro pašizolācija, sacīja tieslietu ministre Monika Mēlande.

Ņemot vērā pieredzi ar šo soli un infekcijas datu dinamiku, Oslo izvērtēs ierobežojumu atvieglošanu tūristiem, kas no kaimiņu Ziemeļvalstīm ceļo uz Norvēģiju vai arī no Norvēģijas uz šīm valstīm.

Lēmums par atļauju ieceļot Ziemeļvalstu tūristiem tiks pieņemts līdz 15. jūnijam, norādīja valdība.

"Sākotnēji ceļotājiem ir jāsagaida, ka ieceļošanas aizliegums Norvēģijā būs spēkā līdz 20. augustam, bet valdība izvērtēs to, vai var tikt veikti papildu izņēmumi," sacīja ārlietu ministre Ine Eriksena Soreide.

Ap 20. jūliju valdība izvērtēs, vai izņēmumi būtu attiecināmi arī uz ceļošanu uz tuvākajām kaimiņvalstīm Eiropā un no šīm valstīm. Konkrētas valstis premjere neminēja.

Norvēģijā līdz šim apstiprināti aptuveni 8200 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, kā arī 232 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!