Foto: Publicitātes foto
Septembra pirmajā pusē Vecāķu pludmalē risinājās pirmais Latvijas čempionāts pludmales tenisā – sporta veidā, kas pēdējos gados iemanto popularitāti daudzās valstīs.

Latvijā šis sporta veids pirmo reizi parādījās 2011.gadā, bet tagad pirmo reizi risinājās nacionālais čempionāts vienspēlēs, dubultspēlēs vīriešiem un jauktajos pāros.

Pludmales teniss ir pludmales volejbola (laukuma izmērs), badmintona (viens sitiens, tīkls), lielais teniss (punktu skaitīšanas sistēma, bumbiņa) salikums. Punkti tiek skaitīti kā tenisā, bet pēc 40 punktu sasniegšanas ir tikai viens izšķirošais sitiens. Tīkla augstums 1,7m, bet bumbiņa līdzīga bērnu bumbiņai no lielā tenisa.

Ļoti strauji pludmales teniss attīstās Karību jūras salās, Arubā tas ir kļuvis par vienu no populārākajiem sporta veidiem. Strauja pludmales tenisa attīstība vērojama Latīņamerikā un Austrumeiropā.

Pirmais Latvijas čempionāts risinājās divas nedēļas, kuru laikā 28 dalībnieki Mellužu un Vecāķu pludmalēs aizvadīja spraigas cīņas. Vienspēlēs uzvaru svinēja Klāvs Aiše, dubultspēlēs labākie bija Toms Strazdiņš/ Armands Elksnis, bet jauktajos pāros uzvarēja Aivars Potašs/ Renāte Līdaka Ziemane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!