Foto: F64

Norvēģija nolēmusi pagarināt termiņu ierobežojumiem, kas ieviesti centienos apslāpēt koronavīrusa izplatību, cita starpā pagarinot termiņu arī alkohola tirdzniecības aizliegumam, pirmdien pavēstīja premjerministre Erna Sūlberga.

Lēmums aizliegt alkohola tirdzniecību tika pieņemts 4. janvārī, un tas tiek pagarināts līdz nākamajai nedēļai, kad tiks veikts jauns izvērtējums.

Aizliegums tiek pagarināts, ņemot vērā neskaidrību ap inficēšanās līmeni, sacīja premjere.

No pirmdienas ceļotājiem tiek veikts tests uz robežas vai arī tas jāveic 24 stundu laikā pēc ieceļošanas.

Izņēmums noteikts vienīgi Svinesunda šķērsošanas punktam uz robežas ar Zviedriju, jo tur nepieciešams palielināt jaudas.

Pilsoņiem ieteikts ierobežot sociālos kontaktus līdz pieciem ārpus pašu mājsaimniecības cilvēkiem, turklāt ieteicam tikties ārpus telpām.

"Cilvēkiem jāpierod pie tā, ka būs jādzīvo, rēķinoties ar zināmas pakāpes infekcijas kontroli līdz vasarai, iespējams, pat ilgāk," sacīja premjere.

Informāciju par jaunajiem ierobežojumiem Sūlberga sniedza, iepazīstinot parlamentu ar valdības pandēmijas politikas aktualitātēm.

Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Norvēģijā ir zems inficēšanās līmenis, tomēr situācija var strauji izmainīties, sacīja premjere.

Ja inficēšanās līmenis kļūs nekontrolējams, valdība ir gatava ieviest komandanta stundu, viņa piebilda.

Daži ierobežojumi, kas noteikti bērniem un jauniešiem, tiks mazināti, atļaujot sporta un brīvā laika aktivitātes – kā brīvā dabā, tā telpās.

Valstī ar 5,3 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 vīrusu inficējušies 58 000 cilvēku, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 517.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!