Norvēģijas valdība trešdien paziņoja, ka tā izteikusi neapmierinātību Maskavai pēc tam, kad Krievijas jūras un gaisa kara spēku mācības virs Ziemeļjūras izjauca helikopteru satiksmi starp Norvēģijas piekrastes šelfa naftas platformām un cietzemi.
"Mēs likām skaidri saprast, ka tas mums traucēja. Okeāni ir plaši, un viņi var rīkot mācības, neizjaucot mūsu ekonomisko darbību," aģentūrai AFP teica Norvēģijas ārlietu ministrs Jonass Gārs Stēre.

Kaut arī Norvēģija neiesniedza oficiālu protestu, tās bažas Krievijas Ārlietu ministrijai izteica Norvēģijas vēstnieks Maskavā.

Stēre teica, ka mācības notikušas starptautiskā teritorijā un "tādējādi mūsu robežas netiek pārkāptas".

Mācībās netālu no Norvēģijas naftas un gāzes ieguves platformām trešdien piedalījās trīs Krievijas Ziemeļu flotes karakuģi, arī lidmašīnu bāzes kuģis "Admiral Kuznetsov".

Kaut arī Norvēģija tika iepriekš brīdināta par šīm mācībām, drošības apsvērumu dēļ tā pārtrauca helikopteru reisus, ar kuriem uz platformām un no tām tiek nogādāta pārtika un personāls.

Tagad Krievijas kuģi atstājuši minēto teritoriju un ir ceļā uz Vidusjūru, kur tie piedalīsies plašās militārās mācības, kas ilgs līdz 2008.gada februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!