Daudziem tūristiem, kas apmeklē Norvēģijas fjordus, pārsteigumā mutes paliek vaļā, ieraugot uz kādas klints sēžam blondu nāriņu kailām krūtīm.
"Kāds vīrietis reiz izlēca no laivas un atpeldēja pie manis," aģentūrai "Reuters" stāstīja 37 gadus vecā divu bērnu māmiņa Līne Eksnevada, kas izvēlējusies netradicionālo nāriņas profesiju. "Lielākā daļa cilvēku vienkārši skatās un priecājas."

Eksnevada, kas "darbā" tērpjas vienīgi garā, blondā parūkā un zivs astes kostīmā, pastāstīja, ka pēdējo trīs vasaru laikā piecas reizes sēdējusi uz Līzes fjorda klints Norvēģijas rietumos, tēlojot nāru un pārsteidzot tūristus.

"Pagājušajā reizē bija mazliet vēsi," atzina nāriņa.

"Kopenhāgenas nāriņa un es esam vienīgās nāras, kas man zināmas," teica Eksnevada. Kopenhāgenas "Mazā nāriņa" ir skulptūra, kuras tapšanu iedvesmojusi Hansa Kristiana Andersena pasaka.

Eksnevada, kas strādā arī slimnīcā tuvējā Stavangerā, sacīja, ka dziedāšana viņai īpaši labi nepadodas. Saskaņā ar senām leģendām, nāras jeb sirēnas ar neparasti pievilcīgu dziedāšanu mēdz ievilināt jūras dzelmē jūrniekus. "Nākošreiz varbūt paņemšu līdzi kasešu atskaņotāju," teica norvēģu nāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!