Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģijas galvaspilsētā Oslo piektdien notika sprādziens pie valdības un tabloīda VG redakcijas ēkām, kurā gājuši bojā septiņi un ievainoti 15 cilvēki, paziņoja policija. Likumsargi uzskata, ka noticis terorakts. Atbildību par to uzņēmies kāds islāmistu grupējums, taču eksperti to neuzskata par patiesu apgalvojumu.

Norvēģijas mediji vēsta, ka izsisti logu stikli 17 stāvu augstajā valdības ēkā, ka arī tuvējo ministriju un laikraksta VG redakcijas ēkās, bet Naftas ministrijas ēkā izcēlies ugunsgrēks. 

Pagaidām nav skaidrs, kas izraisījis eksploziju. Pie valdības ēkas atrodas sprādziena stipri bojāta automašīna, taču nav apstiprinājuma, ka tajā varētu būt atradušies spridzekļi.

Norvēģijas premjers Jens Stoltenbergs atzinis stāvokli par "loti nopietnu", ziņo raidsabiedrība BBC.

Vēlāk preses konferencē Stoltenbergs paziņoja, ka valstis "satricinājis ļaunums" , taču tas nesagraus valsts demokrātijas tradīcijas.

"Mūs nevar iebiedēt un nesodīti spridzināt un šaut," paziņoja Norvēģijas premjers.


 Policija slēgusi kvartālu un evakuētas tajā esošās ēkas -ne tikai valdības un ministriju, bet arī Norvēģijas lielākolaikrakstu un ziņu aģentūras NTB biroji.Stundu pēc sprādziena bojātajās ēkās vēl turpinājušies cilvēku meklējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!