Foto: Reuters/Scanpix
Policija paziņojusi, ka meklē nesen no cietuma atbrīvotu 42 gadus vecu vīrieti, kurš ir bīstams psihopāts un iedomājas, ka tieši viņš ir sarīkojis 22. jūlija teroraktus, kuros gāja bojā 76 cilvēki, trešdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Vīrietis, kurš no cietuma gan atbrīvots tikai 25. jūlijā, jau paguvis paziņot, ka viņš ir Anderss Bērings - Breivīks - cilvēks, kurš uzņēmās atbildību par sprādzienu Oslo un apšaudi Utejas salā.

Policijas paziņojums nav bijis domāts publikai, taču tas nonācis plašsaziņas līdzekļu rīcībā.

Minētais vīrietis, kura vārds netiek izpusts, izcieta cietumsodu par uzbrukumu policijas iecirknim. Viņš tiek raksturots kā garīgi nelīdzsvarots un bīstams, taču viņa dusmas parasti tiek vērstas pret varas pārstāvjiem, mierīgie iedzīvotāji viņu līdz šim nav interesējuši.

Policisti jau pabijuši vīrieša mājās, taču tur viņš nav atrasts.

Kā ziņots, patlaban Bērings - Breivīks ir aizturēts uz astoņām nedēļām. Par to pirmdien lēma Oslo tiesa. Kā solījis, noziedznieks sniedzis dažus paskaidrojumus par savu rīcību, nogalinot 76 cilvēkus, ko atzinis par "nežēlīgu, taču nepieciešamu". Starp citu, viņš pavēstījis, ka Eiropā jau darbojoties ap 80 viņa uzskatu piekritēju "šūniņas".

Iepriekš vēstīts, ka "Oslo šāvējs" savā  1500 lappušu manifestā skaidrojis, ka cīnās pret musulmaņu "invāziju" Eiropā un pret "kulturāli marksistisko" politisko eliti.

Kā ziņots, piektdien 22. jūlijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo pie valdības ēkas notika sprādziens , kurā gāja bojā 8 un ievainojumus guva 15 cilvēki. Vēlāk uz Utejas salas ezerā netālu no Oslo Norvēģijas valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē notika apšaude, kurā tika nogalināti 68 cilvēki un vairāk nekā 90 guva ievainojumus. Par abiem incidentiem atbildību uzņēmies 32 gadus vecais Norvēģijas pavalstnieks Anderss Bērings - Breivīks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!