Pieci norvēģi, viens zviedrs un papagailis plāno nākošajā gadā izbraukt no Peru, izmantojot Tūra Heijerdāla plosta "Kon-Tiki" precīzu kopiju. Viņi plāno Polinēziju sasniegt 101 dienas laikā, raksta "Aftenposten".
Jaunā ekspedīcija paredzēta Norvēģijas simtgades svinību laikā, atzīmējot simts gadus kopš valsts 1905.gadā izstājās no piespiedu savienības ar Zviedriju.

"Mums vēl ir nepieciešams stūrmanis ar pieredzi burāšanā," noradīja ekspedīcijas līderis Turgeirs Sēveruds Higrafs. "Bet Norvēģijas burātāju vidū ir daudz cilvēku ar pamatīgām zināšanām, līdz ar to mēs domājam, ka dabūsim kādu laicīgi."

Heijerdāls savu pirmo slaveno 8000 kilometru garo ceļojumu pāri Klusajam okeānam veica 1947.gadā, tādā veidā pierādot, ka iespējams šķērsot okeānu ar niedru plostu.

Šajā braucienā piedalīsies arī Heijerdāla mazdēls Ūlavs, kā arī Inge Melejs, kurš būs atbildīgais par drošību un transportu, Anderss Bergs, kurš atbildēs par filmēšanu un fotografēšanu un Dags Opens-Berntsens, kurš atbildēs par zinātniskajiem pētījumiem. Ūlavs Heijerdāls būs atbildīgs par plosta būvēšanu un remontēšanu.

Viņi savu ceļojumu ir nosaukuši par "Tangaroa ekspedīciju" - Polinēziešu jūras dieva vārdā, ceļojumam koncentrējoties uz vides jautājumiem.

Ceļojums izmaksās vairāk nekā sešus miljonus Norvēģijas kronu (480 000 lati), ko paredzēts iegūt no sponsoriem un privātiem atbalstītājiem. Viņi plāno 28.aprīlī izbraukt no Limas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!