Norvēģijā izraisījies skandāls ap kādu parlamentārieti, kura, uz parlamenta rēķina zvanīdama gaišreģiem un zīlniecēm, pa telefonu norunājusi pamatīgu summu.

Valdošās Darba partijas pārstāve Sēra Hāna atzinusi, ka deviņu mēnešu laikā 793 reizes zvanījusi uz maksas tālruņa numuriem, lai lūgtu padomu gaišreģiem un kopā norunājusi 133 stundas.

Trīs mēnešu ilgā periodā viņa iztērējusi 48 000 Norvēģijas kronu (aptuveni 4 000 latu), vēsta laikraksts "Verdens Gang".

Divdesmit deviņus gadus vecā norvēģu un Bangladešas izcelsmes politiķe, kura šobrīd ir slimības atvaļinājumā, apsolījusi, ka naudu atmaksās.

Hānas tēriņi, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz viņas kolēģu tēriņus, atklājās, kad parlaments paziņoja, ka viņas rēķinus vairs nesegs.

Viņas zvani kļuva tik bieži, ka pat vairāki gaišreģi viņu lūdza vairs nezvanīt, raksta "Verdens Gang".

Darba partijas frakcijas vadītāja Norvēģijas parlamentā Hilla-Marta Sūlberga uzsvēra, ka gaišreģu padomi nekā nav ietekmējuši partijas darbu parlamentā.

Tomēr ne Hāna, ne Sūlberga neizpauda, kādu tieši padomu Hāna gaišreģiem lūgusi, un Sūberga arī piebilda, ka norunāto rēķinu pilnā summa netiks publiskota.

Sākotnēji Hāna apgalvoja, ka dārgie zvani ir satelīttelefona zvani viņas draugam, kurš, pēc politiķes vārdiem, atradies slepenā misijā kopā ar Lielbritānijas bruņoto spēku specvienību.

Pēc šī skandāla Hāna apsolījusi, ka vairs nekandidēs uz vietu parlamentā.

Nākamās vispārējās vēlēšanas Norvēģijā paredzētas 2009.gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!