Foto: Reuters/Scanpix
"Oslo šāvēja" Andersa Bēringa-Breivīka lietu par drošības līdzekli Oslo pilsētas tiesa, atbilstoši prokuratūras lūgumam, skatīs slēgtā sēdē, pirmdien informē raidsabiedrība BBC.
Iepriekš Bērings-Breivīks ar sava advokāta starpniecību  paziņoja, ka sēdes laikā vēlas izskaidrot motīvus uzbrukumiem, kurus viņš nosaucis par "nežēlīgiem, taču nepieciešamiem"

Prokuratūras pirmdien izplatītajā paziņojumā bija teikts, ka tā lūgs Bēringam-Breivīkam piemērot astoņu nedēļu apcietinājumu un neļaut tiesas sēdi klātienē vērot mediju un sabiedrības pārstāvjiem. Līdz tam tikušas izteiktas bažas, ka terorista dzīvībai var darudēt briesmas.

Kā ziņots, piektdien 22. jūlijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo pie valdības ēkas notika sprādziens, kurā gāja bojā 7 un ievainojumus guva 15 cilvēki. Vēlāk uz Utejas salas ezerā netālu no Oslo  Norvēģijas valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē notika apšaude, kurā tika nogalināti 84 cilvēki un vairāk nekā 90 guva ievainojumus. Par abiem incidentiem atbildību uzņēmies 32 gadus vecais Norvēģijas pavalstnieks Anderss Bērings - Breivīks.

Brīdinām, ka video materiālā vērojamas nepatīkamas ainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!