Norvēģu ūdenslīdēji tikai svētdienas vakarā varēs nokļūt pie Barenca jūrā avarējušās Krievijas zemūdenes "Kursk", lai palīdzētu glābt 118 zemūdenē iesprostotos jūrniekus, ceturtdien paziņoja Norvēģijas kuģa īpašnieks.
Bija paredzēts, ka norvēģu kuģis "Seaway Eagle" ar 12 līdz 15 ūdenslīdējiem katastrofas vietā ieradīsies piektdien. Taču ceļā tam būs jāiegriežas Tromses ostā pēc degvielas un aparatūras, informēja kompānija "Stolt Offshore".

Šī aizkavēšanās vēl vairāk mazina cerības, ka izdosies glābt zemūdens apkalpi, kas jau sesto dienu atrodas avarējušajā kuģī jūras dzelmē. Ceturtdien jūrnieku dzīvības pazīmes vairs nebija manāmas.

"Pēc mūsu aplēsēm, kuģis katastrofas vietā ieradīsies svētdien pulksten 23," sacīja "Stolt Offshore" pārstāvis Julians Tomsons.

Paredzēts, ka norvēģu ūdenslīdēji strādās kopā ar kolēģiem no Lielbritānijas, kuri ar nelielu zemūdeni notikuma vietā ieradīsies sestdien pēcpusdienā.

Norvēģijas Ārlietu ministrija iepriekš paziņoja, ka "Seaway Eagle" avarējušās zemūdenes atrašanās vietu sasniegs sestdienas pēcpusdienā. Sākotnēji tika ziņots, ka kuģis sasniegs galamērķi jau piektdien.

"Ūdenslīdēji var sākt darbu, tiklīdz nokļūs notikuma vietā," pauda Tomsons. Pēc viņa teiktā, kuģis Tromses ostā uzturēsies trīs stundas un turpinās ceļu piektdien no rīta.

Tomsons pastāstīja, ka britu minizemūdene LR5 var sākt darbu arī bez ūdenslīdēju palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!