Foto: AFP/Scanpix
Nosauktas bīstamākās valstis pasaulē - šajā aptaujā par lielāko draudu pasaulei respondenti atzinuši ASV.

Kā liecina "Win un Gallup International" 65 pasaules valstīs veiktā aptauja, 24% respondentu atzinuši ASV par vislielāko draudu.

Otrajā vietā šajā sarakstā ierindojusies Pakistāna - šo valsti 8% respondentu atzinuši kā iespējamu pasaules sagrāvēju. Sešus procentus respondentu šajā sakarā uztrauc Ķīna - šai valstij atvēlēta trešā vieta sarakstā.

Nelielā Izraēla ieņem "godpilno" ceturto vietu sarakstā kopā ar tādām valstīm kā Irāna, Dienvidkoreja un Afganistāna.

Pieci procenti aptaujas dalībnieku uzskata, ka katra no iepriekšminētajām valstīm ir lielākais drauds pasaulei. Savukārt četri procenti aptaujāto kā lielāko biedu min Indiju, Irāku un Japānu.

Vien trīs procenti respondentu uzskata, ka pasaulei būtu jābaidās no Sīrijas, bet divi procenti ir pārliecināti, ka baidīties vajadzētu no Krievijas.

Palestīnu kā iespējamu draudu pasaulei minējuši viens procents aptaujāto. Tāpat viens procents aptaujāto atzinušies, ka par draudu pasaulei uzskata Lielbritāniju, Vāciju, Austrāliju, Somāliju un Saūda Arābiju.

Aptaujas veicēji tāpat vēsta, ka pat 13% ASV iedzīvotāju ir pārliecināti, ka viņu valsts spētu mainīt globālo "status quo".

Vairāk nekā trešdaļa respondentu 65 valstīs uzskata, ka pasaule kļūtu labāka, ja politikā būtu vairāk sieviešu, bet apmēram 34% aptaujāto atbalsta sieviešu integrāciju politikā, kamēr 41% aptaujāto ir pārliecināti, ka šajā gadījumā dzimumam nav nekādas nozīmes.

Tāpat 17% aptaujāto pauduši uzskatu, ka pasaule kļūtu sliktāka, ja politikā būtu vairāk sieviešu, bet 8% aptaujāto atzina, ka viņiem ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Šī starptautiskā aptauja tiek veikta katra gada beigās jau 37 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!