Viesnīcas nesaņem "Oskarus", bet tām nereti ir svarīgas lomas kino tapšanas procesā. Laikraksts "USA Today" ir publicējis 10 populārāko viesnīcu sarakstu, kurās ir notikusi filmu uzņemšana.
Millennium Biltmore, Losandželosa, ASV

Šī viesnīca tika atvērta 1923. gadā, un dažu desmitgadu laikā bija saistīta ar kino industriju. Pagājušā gadsimta 30-jos un 40-jos gados tā greznajā zālē notika "Oskara" laureātu pasniegšanas ceremonijas. Viesnīca ir nācies tēlot "Beverly Palms" lomu filmā "Policists no Beverlihilsas" un Ņujorkas viesnīcas "Sedgewick" lomu "Spoku medniekos".

San Domenico Palace, Taormina, Sicīlija, Itālija

Viesnīca uzbūvēta XV gadsimta klostera ēkas vietā, un tā atrodas Vidusjūras stāvkrastā. 1960. gadā viesnīcā notika Mikelandželo Antonioni filmas "Piedzīvojums" uzņemšana.

Hotel Alfonso XIII, Seviļa, Spānija

1962. gadā viesnīca "tēloja" Kairas virsnieku kluba lomu Deivida Lina filmā "Arābijas Lorenss". "Zvaigžņu karu" kinoseriāla cienītāji atpazīs viesnīcā princeses Amidalas pili Nabu planētā.

York Hotel, Sanfrancisko, ASV

Tagad viesnīca gan ir ļoti izmainījusies, bet tās agrākais izskats ir palicis vēsturē, pateicoties Alfrēda Hičkoka filmai "Reibonis" ("Vertigo"), kas filmēta 1958. gadā.

Sidi Driss, Matmata, Tunisija

Šī alu viesnīca arī ir figurējusi Džordža Lukasa filmā "Zvaigžņu kari" (1977.), jo tieši šeit atradās Luka Skaivokera māja uz tuksnešainās Tatuīna planētas.

The Plaza, Ņujorka, ASV

Šī viesnīca ir īsta kinozvaigzne. Tā ir redzama tādās filmās, kā "Krokodils Dandijs" (1986.), "Artūrs" (1981.) un klasiskajā Hičkoka filmā "Uz ziemeļiem caur ziemeļrietumiem" (1959.).

Columns Hotel, Ņūorleāna, ASV

Columns viesnīca atrados savrupmājā, kuru 1883. gadā uzcēlis Ņūorleānas cigāru magnāts. Luijs Mals 1978. gadā greznos viesnīcas interjerus filmā "Jaukā mazulīte" pārvērta par bordeli. Ar šīs filmas uzņemšanu sākās Brūkas Šīldsas zvaigžņu karjera.

Timberline Lodge, Huda kalns, ASV

Šī viesnīca Oregonas Huda kalna nogāzē labi pazīstama šausmu filmu cienītājiem pēc Stenlija Kubrika filmas "Mirdzums" (1980.). Šeit Džeka Nikelsona atveidotā varoņa atpūta pārvērtās par murgu.

Cardozo Hotel, Maiami, ASV

Viesnīca pieder dziedātājai Glorijai Estefanai un viņas vīram. Šeit Robins Viljamss un Nātans Leins ir tēlojuši filmā "Putnu būris" (1996.), uzņemta Olivera Stouna filma "Katra svētdiena" (1999.). 1959. gadā Frenks Kapra šeit filmēja arī filmu "Caurums galvā" ar Frenku Sinatru galvenajā lomā. Tāpat šajā viesnīcā ir uzņemta komēdijā "Šis tas par Mēriju" (1998.).

Oakley Court, Vindzora, Lielbritānija

Viesnīcai kaimiņos atrodas "Bray Studios" kinostudija, kurā filmētas daudzas britu šausmu filmas, un viesnīca "Oakley Court" daudzkārt kalpojusi par Drakulas, Frankenšteina un dažādu zombiju mitekli. 1975. gadā viesnīca "tēloja" doktora Frankenfurtera savrupmāju filmā "Rokija šausmu filmu šovs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!