Foto: AP/Scanpix/LETA
Meklēšanas operācijas laikā likumsargi nošāvuši Barselonas teroristu Junesu Abojākubu, atsaucoties uz Spānijas policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiek ziņots, ka vīrietis bija aplicis neīstu pašnāvnieka jostu. Sākotnēji likumsargi nesniedz apstiprinājumu, ka vīrietis nošauts,vien norādījusi, ka viņš ir sašauts.

Apšaude notikusi aptuveni 40 kilometru attālumā no Barselonas. Policija teroristu atradusi pēc kāda aculiecinieka ziņojuma par to, ka apkārtnē manīts Abojākuba aprakstam atbilstošs vīrietis. Tiek ziņots, ka vīrietis pirms apšaudes kliedzis: "Allahu Akbar!" [Dievs ir varens – arābu val.]

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas ceturtdienā Katalonijā notika divi terorakti – viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 126 tika ievainoti. 13 cilvēki gāja bojā, kad ceturtdien terorista vadīts autofurgons ietriecās pūlī tūristu pārpildītā ielā Barselonā.

Kravas mikroautobusa vadītājs, pēc tam, kad Barselonas centrā uzbrauca virsū vairāk nekā 100 cilvēkiem, notikuma vietu pameta kājām. Savukārt agrās piektdienas stundās piejūras kūrortā Kambrilsā, domājams, teroristu vadīta automašīna ietriecās cilvēkos. Automašīnā atradās pieci cilvēki, kurus policija nošāva. Daži no šiem vīriešiem bijuši neīstās pašnāvnieku-spridzinātāju vestēs. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristu grupējums "Daesh".

Pirms Abojākuba galvenais aizdomās turamais bija 17 gadu vecas Musa Ukabirs, kurš bija starp pieciem nogalinātajiem. Laikraksts "El Mundo" pirms tam vēstīja, ka 17 gadus vecais Musa Ukabirs esot "galvenais aizdomās turētais". Viņš ir brālis Drisam Ukabiram, kurš iepriekš piektdien tika aizturēts Ripoļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!