Foto: AP/Scanpix
Paragvajā svētdien nošauts bezzemnieku kustības līderis, kurš bija iesaistīts strīdā par zemi ar ietekmīgu politiķi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divi bruņoti uzbrucēji svētdien atbraukuši uz Vidala Vegas mājām un nošāvuši viņu, norāda izmeklētāji. Vēlāk policija paziņoja, ka ir aizturēts viens par uzbrukumu aizdomās turētais, ziņo BBC.

Vega ir iesaistīts izmeklēšanā par 11 savu atbalstītāju un sešu policistu nāvi sadursmēs. Viņam bija jāliecina tiesas procesā. Cilvēki gāja bojā jūnijā, kad notika zemnieku izlikšanas no īpašuma operācija. Aktīvisti uzskata, ka zemi, uz kuras tie apmetās, pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados nelikumīgi sagrāba kādreizējais senators. Pēc šīm sadursmēm savu amatu impīčmenta ceļā zaudēja Paragvajas prezidents Fernando Lugo.

Tomēr policija norāda, ka pagaidām nav nekādu liecību, ka 48 gadus vecā Vegas slepkavība ir saistīta ar šo izmeklēšanu.

Vegas vadītā bezzemnieku kustība daudzus gadus mēģināja panākt kādreizējā senatora Blasa Rikvuelmes pirms 50 gadiem sagrābto zemju Kanindeju provincē pārdalīšanu.

Aktīvisti uzskata, ka zeme ir nelikumīgi sagrābta ģenerāļa Alfredo Stroesnera militārās valdīšanas laikā un sadalīta starp vadoņa atbalstītājiem.

Maijā vairāki aktīvisti ievācās šajos īpašumos, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!