Nošauts tīģeris, kas pagājušās nedēļas nogalē plūdu laikā izbēga no Tbilisi zoodārza un trešdien nāvējoši saplosīja kādu vīrieti, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Tīģera uzbrukums notika vien divas dienas pēc tam, kad Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili paziņoja, ka visi dzīvnieki, tostarp lauvas, lāči un nīlzirgs, ir vai nu nogalināti, vai notverti.

Izbēgušais dzīvnieks saplosījis kādu 43 gadus vecu vīrieti. "Ievainojumi bija nāvējoši, un ārsti nevarēja atjaunot sirdsdarbību un izglābt viņu," medijiem norādījis slimnīcas, kurā vīrietis nogādāts, vadītājs Avtandils Imedzadze.

"Tas bija liels, balts tīģeris. Tas uzbruka vīrietim, sagrāba viņu aiz kakla," Gruzijas televīzijai "Imedi" pastāstījis kāds notikušā aculiecinieks, piebilstot, ka dzīvnieks upurim uzbrucis Varoņu laukumā netālu no zoodārza.

Mediji ziņo, ka tīģeris slēpies kādā noliktavā, un tādēļ nav atrasts, kad pilsētā notikusi izbēgušo dzīvnieku meklēšana.

Jau ziņots, ka svētdien Tbilisi pēc spēcīgām lietavām no krastiem izgāja Veres upe. Ūdens straumes teju izpostīja pilsētas zoodārzu.

No zoodārza izbēgušie dzīvnieki klejoja pa pilsētas ielām, taču pirmdien valsts premjerministrs paziņoja, ka tie visi ir notverti vai nogalināti. Kopumā plūdu dēļ gājuši bojā vairāk nekā 300 zoodārza iemītnieki.

Gruzijas Krīzes vadības padomes pārstāve Mindija Janelidze skaidrojusi, ka zoodārza administrācija nav informējusi valdību par iespēju, ka pilsētas ielās tomēr varētu atrasties vēl kāds dzīvnieks.

Traģiskajā stihijā bojā gājuši vismaz 17 cilvēki, ieskaitot trīs zoodārza darbiniekus. Pieci cilvēki arvien tiek uzskatīti par pazudušiem.

Plūdi radījuši nopietnus postījumus pilsētas centrā. Garibašvili norādījis, ka bojātās infrastruktūras atjaunošana varētu izmaksāt līdz pat 40 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!