Latvijas futbola izlase 2004.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs ar Zviedrijas, Polijas, Ungārijas, un Sanmarīno valstsvienībām, noskaidrojās šodien Portugālē veiktajā izlozē.
Latvijas izlase ielozēta ceturtajā grupā.

2002.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā no šās grupas spēlēs Zviedrijas un Polijas izlases.

Ar Sanmarīno izlasi Latvija tika ielozēta vienā grupā jau 2002.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Viesos Latvija pretiniekus pieveica ar 1:0, bet savā laukumā 2001.gada 25.aprīlī abas izlases nospēlēja neizšķirti 1:1. Pēc šās spēles no Latvijas izlases galvenā trenera amata atkāpās anglis Garijs Džonsons. Sanmarīno izlasei šis bija pirmais izcīnītais punkts Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā kopš 1993.gada 10.maija, bet izbraukuma spēlēs šī komanda pie punktiem tikusi nebija vēl nekad.

Zviedrijas futbola izlase, kas 1994.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja trešo vietu, pēc veiksmīgā snieguma astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados nespēja kvalificēties 1998.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, savukārt 2000.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā apakšgrupā izcīnīja tikai vienu punktu. Relatīvi viegli Zviedrijas izlase pārvarēja 2002.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas kārtu, tāpēc arī izlozē bija 10 pirmajā grozā izsēto komandu skaitā.

Polija vēl nekad nav kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr lieliski aizvadīja 2002.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, zaudējot tikai vienā spēlē un pat kļuva par pirmo izlasi no Eiropas, kas kvalificējās spēlēm Japānā un Dienvidkorejā.

Ungārijas izlase septiņdesmito gadu beigās un astoņdesmitajos gados bija viena no vadošajām Eiropas komandām, taču pēdējo gadu laikā reāli nepretendē uz iekļūšanu nozīmīgu sacensību finālturnīros.

Samērā viegla grupa ir 2000.gada Eiropas čempioniem Francijai, kas tiksies ar Slovēnijas, Izraēlas, Kipras un Maltas izlasēm. 2000.gada Eiropas čempionāta finālisti Itālija savukārt spēlēs ar Dienvidslāviju, Somiju, Velsu un Azerbaidžānu.

Lietuvas izlases pretinieki būs Vācija, Skotija, Islande un Farēru salas, bet Igaunija ielozēta vienā grupā ar Beļģijas, Horvātijas, Bulgārijas un Andoras valstsvienībām.

Kvalifikācijas turnīra spēles norisināsies no 2002.gada septembra līdz 2003.gada oktobrim.

Finālturnīram, kas no 2004.gada 12.jūnija līdz 4.jūlijam notiks Portugālē, automātiski kvalificēsies katras grupas pirmo vietu ieguvējas. 10 otro vietu ieguvējas "play off" spēlēs noskaidros vēl piecas finālturnīra dalībnieces.

Portugāle finālturnīram kvalificējas automātiski kā tā rīkotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!