Malaizijā noslepkavots Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna pusbrālis Kims Čennams, vēsta aģentūra AFP.

Avots Seulas valdībā medijiem pastāstījis, ka Čennams nogalināts pirmdien, taču sīkāku informāciju par notikušo nesniedza. Tāpat Dienvidkorejas galvaspilsētas valdība atteicās sniegt komentārus par atentātu.

Taču Dienvidkorejas telekanāls "Chosun" vēsta, ka 45 gadus veco Čennamu Kualalumpuras lidostā ar saindētām adatām sazāļojušas divas pagaidām nenoskaidrotas aģentes.

Telekanāls, atsaucoties uz vairākiem avotiem valdībā, vēsta – abas sievietes pēc tam iekāpušas taksometrā un nekavējoties pametušas notikuma vietu.

Par Kualalumpuras lidostu atbildīgais Malaizijas policijas priekšnieks aģentūrai AFP pastāstīja, ka pirmdien lidostā atrasts sasirdzis korejietis, kurš bijis aptuveni 40 gadus vecs.

Viņš miris pa ceļam uz slimnīcu. Sīkākus komentārus par vīrieša identitāti Malaizijas policija nevarēja sniegt.

Čennamu reiz uzskatīja par viņa tēva Kima Čenira varas mantinieku. Taču Čenira labvēlība nosliecās par labu viņa pusbrālim pēc tam, kad Čennams 2001. gadā mēģinājis ar viltotu pasi ieceļot Japānā, lai paviesotos "Disnejlendā".

Kopš tā laika Čennams trimdā dzīvoja Ķīnas teritorijā esošajā Makao. Savukārt Čenuns varu Ziemeļkorejā pārņēma pēc tēva nāves 2011. gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!