Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Izmeklēšanas komiteja (IK) noteikusi tās organizācijas, kuras varētu vainot saistībā ar 10. jūlijā notikušās kuģa "Bulgarija" katastrofu, kurā gāja bojā 122 cilvēki, piektdien informē aģentūra "Interfax".

IK vadītājs Aleksandrs Bastrikins paziņojis, ka aizdomās turamo organizāciju skaitā bez kuģi nomājušās tūrisma firmas un kuģu reģistra, nonākušas arī dažas institūcijas "kas nodarbojas ar vīzu likšanu".

Sanāksmē, kurā valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs tiekas ar "spēka struktūru" vadītājiem, Bastrikins nosaucis arī kuģa katastrofas cēloni. Tas skaidrojams ar "kuģa nepiemēroto tehnisko stāvokli".

IK vēl veiks tiesas tehnisko ekspertīzi un precizēs katastrofas iemeslus, kā arī identificēs vainīgos.

Kā ziņots, divklāju kuģis "Bulgarija", kas uzbūvēts 1955.gadā toreizējā Čehoslovākijā un kuru nomāja Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā bāzētā kompānija "ArgoRečTur", brauca no Tatarstānas pilsētas Bolgaras uz Kazaņu. Tas nogrima vētras laikā apmēram 20 metrus dziļā ūdenī trīs kilometrus no krasta. Kuģis nogrimis trīs minūšu laikā.

79 metrus garais kuģis bijis paredzēts 140 cilvēku pārvadāšanai, bet katastrofas brīdī uz tā atradās 201 cilvēks.

Katastrofas cēloņi vēl tiek noskaidroti. Krievijas Izmeklēšanas komisijas Volgas transporta izmeklēšanas departaments paziņoja, ka kuģim bijis kreisā dzinēja defekts un tas sasvēries pa labi, izbraucot no Bolgaras, tomēr turpinājis braucienu. Departaments arī atzina par iespējamu, ka upes ūdens iekļuvis kuģī pa atvērtiem apakšējā klāja iluminatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!