Irākas ziemeļu daļas pilsētā Mosulā trešdien eksplodējusi ar sprāgstvielām pildīta automašīna, nogalinot divus, bet ievainojot vēl 14 garāmgājējus, ziņo ārvalstu mediji.
Sprādziens noticis pilsētas rietumu daļā, kur pēdējo mēnešu laikā ir notikuši vairāki nemiernieku uzbrukumi.

“Kaujinieki turpina neņemt vērā savu līdzcilvēku drošību, veicot savus uzbrukumus,” teikts militārpersonu paziņojumā. “Pēdējo trīs dienu laikā nemiernieki ir nogalinājuši divus, bet ievainojuši 20 Irākas civiliedzīvotājus.”

Mosula ir trešā lielākā Irākas pilsēta, kurā dzīvo galvenokārt sunnītu arābi un kurdi, informē Reuters. Kopš pagājušā gada novembra, kad nemiernieki sarīkoja vairākus uzbrukumus policijas iecirkņiem visā pilsētā, tādējādi piespiežot policijas spēkus atkāpties, tajā ir nemainīgi augsts vardarbības līmenis.

Nedēļas sākumā Mosulā pa ceļam uz darbu tika nolaupīta kāda televīzijas darbiniece un viņas desmit gadus vecā meita. Otrdien meitene tika atbrīvota, savukārt nav nekādas informācijas par viņas mātes atrašanās vietu.

Pēdējo nedēļu laikā Mosulā ASV bruņotie spēki veic papildus reidus un dodas patruļās, cenšoties atrast un apcietināt nemierniekus, turklāt darbu sācis jaunais Irākas policijas priekšnieks un notiek Irākas drošības spēku apmācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!