Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņoja, ka pašlaik notiek sarunas par to, kur varētu notikt viņa otrā tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

"Mēs vedam sarunas par vietu," sacīja Tramps žurnālistiem Baltajā namā.
"Tā tiks paziņota droši vien ne tik tālā nākotnē. Viņi grib tikties un mēs gribam tikties, un redzēsim, kas notiks," teica ASV prezidents.

"Mums ir ļoti labs dialogs ar Ziemeļkoreju," viņš piebilda. Tramps piebilda, ka "tagad Āzijā būtu smuks, liels un trekns karš ar Ziemeļkoreju, ja es nebūtu ievēlēts par prezidentu".

Jau vēstīts, ka Tramps otrdien paziņoja, ka saņēmis "lielisku vēstuli" no Kima, kā arī cildināja abu attiecības.

Savukārt ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo ceturtdien pauda optimismu, ka drīzumā varētu notikt otrs ASV un Ziemeļkorejas samits, tomēr izteica šaubas par to, ka tajā varētu tikt noslēgta būtiska vienošanās.

Jau vēstīts, ka pirmais Trampa un Kima samits notika jūnijā Singapūrā, un pēc tā tika paziņots, ka Phenjana apņēmusies veikt kodolatbruņošanos. Tomēr kopš Singapūras samita Vašingtonas un Phenjanas kodolsarunas ir iestigušas. ASV vēlas, lai Ziemeļkoreja iesniedz detalizētu kodolobjektu un raķešu objektu uzskaitījumu, kas potenciālās vienošanās ietvaros tiktu inspicēti un demontēti, savukārt Ziemeļkoreja uzstāj, ka vispirms ir jāatceļ sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!