Vācijas pilsētas Manheimas tiesa otrdien notiesāja četrus bijušos "FlowTex" kompānijas vadītājus un piesprieda viņiem cietumsodus no sešarpus līdz 12 gadiem visu laiku lielākajā krāpšanas skandālā Vācijas biznesa sektorā.
Bijušais kompānijas vadītājs Manfrēds Šmiders saņēma bargāko sodu - 12 gadus - skandālā, kurā investori un kreditori tika apkrāpti par aptuveni 4,3 miljardiem marku (1,25 miljardi latu).

Visi apsūdzētie atzina savu vainu lietā, kurā iesaistīta krāpšana kredītu sfērā un viltus darījumi, ieskaitot 3000 nepastāvošo urbšanas sistēmu pārdošanu deviņdesmitajos gados.

Šmidera galvenais vietnieks Klauss Kleizers saņēma deviņarpus gadu ilgu ieslodzījumu. Citai kompānijas vadības darbiniecei Angelikai Neimanei piespriesti septiņi gadi aiz restēm, bet bijušajam finansu vadītājam Karlam Šmicam - sešarpus.

Skandāls izraisījās pērnā gada februārī pēc Šmidera aresta. Izmeklētāji noskaidroja, ka četri apsūdzētie bija iesaistīti shēmā, kas darbojās desmit gadus un apkrāpa līzinga kompānijas un bankas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!