ASV zvērināto tiesa par vainīgu Bostonas maratona spridzināšanā atzinusi 21 gadu veco Džoharu Carnajevu, ziņo CNN.

Viņš atzīts par vainīgu 2013.gadā sarīkotajos sprādzienos, kā arī citās ar uzbrukumu saistītās apsūdzībās. Tostarp Carnajevs atzīts par vainīgu arī policista slepkavībā un automašīnas nolaupīšanā, kas tika pastrādāta teroristu vajāšanas operācijas laikā.

Carnajevam draud nāvessods vai mūža ieslodzījums bez tiesībām uz apžēlošanu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 1. aprīlī Bostonā sākusies par spridzināšanu Bostonas maratonā apsūdzētā Džohara Carnajeva tiesas prāva, kuram notiesāšanas gadījumā draud nāvessods.
Džohars Carnajevs sekojis sava vecākā brāļa Tamerlana paraugam, prāvas ievadrunā paziņoja viņa advokāte Džūdija Klārka.

Pie Bostonas maratona finiša līnijas 2013.gada 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Carnajevus.

Džoharam izvirzītas apsūdzības 30 punktos, arī par masu iznīcināšanas ieroču pielietošanu, kas novedis pie cilvēku nogalināšanas. Lielākajā daļā apsūdzību paredzēts nāvessods. Viņš noliedzis savu vainu visās viņam uzrādītajās apsūdzībās.

Krievijā dzīvojošā Carnajevu ģimene prāvā nepiedalīsies un kopš emocionālās preses konferences, kas tika sarīkota uzreiz pēc terorakta, centusies sev nepievērst lieku uzmanību.

Brāļu Carnajevu māte Zubeidata apsūdz ASV drošības dienestus, ka tie bez vajadzības pakaļdzīšanās laikā nogalinājuši viņas dēlu Tamerlanu.

Brāļu vecāki uzskata, ka dēli nav vainīgi, un nožēlo došanos uz ASV.

Savukārt sociālā portāla "Twitter" lietotāji neslēpj emocijas saistībā ar tiesas lēmumu.






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!