Jaunās dzīvības evaņģēliskās baznīcas autostāvvietā Kolorādospringsā notikusi apšaude, kurā uzbrucējs nogalinājis vienu, ievainojis vēl četrus cilvēkus, raksta BBC. Vēlāk viņu nošāva apsargs.
Neilgi pirms tam, arī Kolorado štatā, uzbrucējs Denveras misionāru apmācības centrā nogalināja divus un ievainoja vēl divus cilvēkus. Pagaidām policija nav noskaidrojusi, vai abi šie incidenti, kas notika aptuveni 110 kilometru attālumā viens no otra, ir kaut kādā veidā saistīti.

Pirmais uzbrukums notika neilgi pēc pusnakts pēc vietējā laika organizācijas "Jaunatne ar misiju" kopmītnēs. Abos gadījumos uzbrucēja apraksts ir līdzīgs – baltādains vīrietis tumšā cepurē un tumšā jakā.

Policija informē, ka Jaunas dzīvības baznīca ir sniegusi informāciju par organizāciju "Jaunatne ar misiju" un sadarbojusies ar to. Jaunās dzīvības baznīca ir viena no lielākajām kristiešu apvienībām Kolorādo, tajā ir aptuveni 10 000 ticīgo. Tās dibinātājs Teds Hagards pagājušajā gadā izraisīja pretrunīgu reakciju ticīgo vidū, jo kāds bijušais vīriešu kārtas prostitūts paziņoja, ka baznīcas dibinātājs trīs gadus bija regulāri viņam maksājis par seksuāliem pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!