Foto: Reuters/Scanpix

Lidmašīna, kura ceturtdien, 17.jūlijā, ceļā uz Malaiziju notriekta Ukrainas teritorijā, pirms dažām dienām veiksmīgi izgājusi tehniski apskati, paziņojusi aviokompānija "Malaysia Airlines".

MH17, kuru virs Ukrainas Donbasas apgabala notrieca raķete, 11.jūlijā izgājusi tehnisko apskati, tāpēc aviokompānija norāda, ka tehnisku problēmu tai nebija un tā varēja pārvadāt pasažierus.

Nākamā tehniskā apskate šai lidmašīnai bija paredzēta 27.augustā. Aviokompānija norāda, ka šim lidaparātam bija nevainojama tehnisko apskašu vēsture. Tās noritējušas Kualalumpuras lidostā.

Savukārt Malaizijas transporta ministrs pavēstījis, ka lidmašīna devusies pa ierasto maršrutu,
Jo 15 no 16 Āzijas un Klusā okeāna aviokompānijām lido pa šo pašu maršrutu pāri Ukrainai. Šobrīd gan gaisa telpa virs Ukrainas ir slēgta.

Aviokompānijā arī norādījusi, ka visai informācijai par avārijas iemesliem ir jānāk no Ukrainas puses un starptautiskajiem izmeklētājiem, "Malaysia Airlines" var sniegt vienīgi ziņas par pasažieriem un apkalpi. Aviokompānija arī precizējusi identificēto cilvēki datus, norādot, ka vēl 20 mirušie nav identificēti. Jāatgādina, ka uz MH17 borta atradās 298 cilvēki un viņi visi ir gājuši bojā.

Lidmašīna, kura no Amsterdamas devās uz Malaiziju, ar raķeti notriekta ceturtdien, 17.jūlijā. Ukraina notikušajā vaino prokrieviskos kaujiniekus, kuri jau iepriekš apšaudījuši un notriekuši ukraiņu militārās un kravas lidmašīnas. Krievijas puse savu vainu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!