Foto: AFP/Scanpix

Notriektajā "Malaysia Airlines" lidmašīnā ceļojusi arī Malaizijas premjerministra Nadžiba Razaka vecāmāte, piektdien, 17.jūlijā, vēsta vietējie mediji.

83 gadus vecā sieviete ceļojusi viena. Viņa no Amsterdamas devusies uz Džogdžakartu, Malaizijas medijiem pavēstījuši premjera biroja preses pārstāvji. "Viņa bija ļoti, ļoti jauka dāma, sirsnīga dāma. Viņa bija ģimenes pavarda sargātāja," medijiem sacījis premjera ģimenes loceklis. Sieviete bija Malaizijas premjera vectēva otrā sieva.

Sieviete Amsterdamā viesojusies pie savas meitas no pirmās laulības. Arī viņas meita vēlējusies doties kopa ar māti, taču nav varējusi vairs uz šo reisu nopirkt biļetes. Kopumā līdz šim pieejamā informācija liecina, ka lidmašīnā bijuši 44 malaizieši - arī visi 15 apkalpes locekļi.

Jau vēstīts, ka visi 298 reisa pasažieri un apkalpes locekļi ir gājuši bojā. Lielākā daļa no tiem bija Nīderlandes pilsoņi, kuri devās atvaļinājumā kopā ar ģimenēm, bet vairāk nekā 100 pasažieru bija ceļā uz AIDS konferenci Austrālijā. Jaunākā informācija liecina, ka lidmašīnā atradās deviņu valstu pilsoņi. Vēl 20 cilvēku mirstīgās atliekas nav identificētas.

Lidaparāts tika notriekts ceturtdien, 17.jūlijā, virs Donbasas reģiona Ukrainā. Kijeva ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk" un tajā vainojami prokrieviskie kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!