Foto: AFP/Scanpix

Kāda virs Donbasa notriektās "Boeing-777" lidmašīnas bojāgājušā māte vērsusies Eiropas cilvēktiesību tiesā pret Ukrainas varasiestādēm, vēsta ārvalstu mediji.

Viņa apsūdz Ukrainas varasiestādes "slepkavību, kas izraisīta bezdarbības dēļ", un pieprasa viņai izmaksāt vienu miljonu ASV dolāru jeb 800 000 eiro lielu kompensāciju par nodarīto "fizisko un morālo kaitējumu".

Prasībā viņa norādīja, ka Ukrainai "bija pienākums slēgt civillidmašīnām savu gaisa telpu separātistu bruņotā konflikta zonā". Tas nebija izdarīts, jo "valsts varasiestādes nevēlējās pazaudēt naudu, ko saņemt par aviācijas tranzītu".

Tiek norādīts, ka pērn caur Ukrainas gaisa telpu ik dienu lidojušas līdz 700 lidmašīnām. Tas valstij ik mēnesi ļāvis nopelnīt miljoniem dolāru.

Vēstīts, ka "Malaysia Airlines" reisa Amsterdama - Kualalumpura MH17 lidmašīnu "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja 17. jūlijā notrieca ar raķeti no promaskavisko kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Lidaparāts nokrita netālu no Torezas, visi pasažieru un apkalpes locekļi gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!