Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uzbrukumu, kurā 8. februāra rītā nogalināts Doņeckas prokremlisko kaujinieku komandieris Mihails Tolstihs jeb Givi, sarīkojuši četri viņa paša vadītā bataljona "Somali" kaujinieki, Krievijas medijam "Novaja Gazeta" pastāstījusi persona, kura esot viena no atentāta organizētājām. Portāls "Life" tikmēr šo informāciju noliedz.

Pie "Novaja Gazeta" redakcijas vēries Krievijas pilsonis Igors Miļicevs, kurš kā brīvprātīgais karojis Givi vadītājā bataljonā un esot zināms ar segvārdu Francūzis. Atentātu pret Givi kā atriebību rīkojis viņš pats un vēl trīs "Somali" kaujinieki.

Pēc "Novaja Gazeta" publikācijas Krievijas propagandas kanālā "Life" parādījās ziņa, ka ar "Novaja Gazeta" redakciju kontaktējies viltvārdis. To "Life" apstiprinājis "īstais" Igors Miļicevs, kurš atklāja, ka viņa sociālā tīkla konts, caur kuru ar izdevumu kontaktējusies cita persona, ir uzlauzts vēl 2016. gadā.

Īstais kaujinieks Francūzis pats Givi nemaz nepazīstot un bataljonā "Somali" neesot dienējis, turklāt Donbasa promaskavisko spēku rindas pametis pēc gūta ievainojuma jau 2015. gadā, taču patiešām joprojām atrodoties "Doņeckas Tautas Republikā" (DTR). Portālam "Life" viņš izteicis versiju, ka saraksti ar "Novaja Gazeta" organizējuši Ukrainas specdienesti.

Persona, kas uzdevusies par Francūzi, "Novaya Gazeta" pastāstīja, ka Givi nāve bija cīņubiedru atriebība par pamešanu nesenajā kaujā pie Avdijivkas . "Ikviens viņam atriebtos," stāstījis Miļicevs.

Smago kauju laikā iniciatīva jau no paša sākuma bija Ukrainas spēku pusēs, pastāstīja "Novaja Gazeta" avots. Separātistu un Krievijas mediji tolaik ziņoja, ka Givi kaujā guvis ievainojumu.

"Novaja Gazeta" Miļicevs gan izklāsta citu notikušās versiju. Būdams nobažījies par savu dzīvību, Givi pats sašāvis sevi kājā un nogādāts slimnīcā. Pēc tam, jau esot Doņeckā, viņš devis pavēli artilērijai atklāt uguni pa savējo pozīcijām, jo uzskatījis, ka biedri jau ir krituši.

Pēc tam no kaujas izkļuvušie kaujinieki, atriebjoties Givi, viņu nogalinājuši. Miļicevs un vēl trīs karotāji nogājuši pagrīdē un joprojām atrodoties DTR, kur izsludināta viņu meklēšana.

Francūža kontā sociālajā tīklā "VKontake" drīz pēc Givi nogalināšanas parādījās ieraksts: "Sunim suņa nāve! Givi, tas tev par Avdijivkā kritušajiem puišiem! Zaharčenko, tu esi nākamais!".

"Novaja Gazeta" atzīmē, ka vēl centīsies pārbaudīt šo paziņojumu patiesumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!