ASV spēki Irākā novembrī kaujas darbībās zaudējuši 136 kritušos, kas ir lielākais bojā gājušo skaits vienā mēnesī visas kampaņas laikā, otrdien paziņoja Pentagons.
Kritušo skaita pieaugumu ietekmēja ASV spēku triecienuzbrukums nemiernieku sagrābtajai Fallūdžas pilsētai, kas tika sākts novembra pirmajā pusē.

Aprīlī amerikāņi kaujas darbībās Irākā zaudēja 135 cilvēkus. Arī aprīlī norisinājās sadursmes Fallūdžā, kā arī radikālā šiītu garīdznieka Moktadas as Sadra atbalstītāju izraisītie nemieri Irākas dienvidu daļā.

Citi otrdien publiskotie Pentagona dati liecina, ka kopumā kopš Irākas kara sākuma pagājušā gada 20.martā bojā gājuši 1275 amerikāņu karavīri. Šajā skaitlī ietilpst arī negadījumos un pašnāvībās mirušie amerikāņi.

Kaujās nogalināto ASV karavīru skaits otrdien sasniedza 1000 cilvēkus.

Karadarbības laikā pavisam ievainoti 9765 amerikāņu karavīri. 5200 no viņiem guvuši tik smagus ievainojumus, ka pēc tam nav varējuši atgriezties dienestā.

ASV armija ziņo, ka militārajās operācijās Fallūdžā kopš 8.novembra krituši vairāk nekā 70 amerikāņu karavīri.

Par mirušajiem irākiešiem oficiālu datu nav. Aplēses svārstās no 14 000 līdz desmitiem tūkstošu civiliedzīvotāju un aptuveni 5000 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!