Foto: TASS/Scanpix/LETA
Novērotāji un opozīcija Maskavā pieprasījuši anulēt Krievijas parlamenta vēlēšanās galvaspilsētā elektroniski nodotās balsis.

Balsošana Krievijas Valsts domes vēlēšanās notika no 17. septembra līdz 19. septembrim un tajās, kā jau bija gaidāms, uzvarējusi valdošā partija "Vienotā Krievija". Krievijas opozīcija apsūdzējusi varasiestādes Valsts domes vēlēšanu rezultātu masveidīgā viltošanā.

"Mēs neatzīstam elektroniskās balsošanas rezultātus Maskavā," paziņojis Krievijas Komunistiskās partijas līdera vietnieks Dmitrijs Novikovs.

Maskavas elektroniskās balsošanas rezultāti tika publiskoti tikai pirmdienas pēcpusdienā, kamēr citos reģionos elektroniskās balsošanas rezultāti bija pieejami jau pāris stundas pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas.

Nevalstiskā vēlēšanu novērotāju organizācija "Golos" ("Balss") ziņo, ka notikusi krāpšanās, kas ir skaidri pierādāma, un aicina vēlēšanu komisiju anulēt rezultātus.

"Golos" eksperts Romāns Udots sociālajā tīklā "Facebook" norādījis, ka elektroniskajā balsošanā reģistrēti par 78 000 biļetenu vairāk nekā tika nodotas balsstiesīgajiem vēlētājiem.

Lielākajā daļā Maskavas vēlēšanu apgabalu pēc vēlēšanu iecirkņos nodoto balsu saskaitīšanas vadībā bija kandidāti, kas nepārstāv "Vienoto Krieviju", bet pēc elektroniskās balsošanas rezultātu paziņošanas viņus pēkšņi apsteidza valdošās partijas kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!