Foto: Reuters/Scanpix

Netālu no Sīrijas pilsētas Palmīras, par kuru aizvadītajās dienās notikušas smagas kaujas starp Sīrijas armijas spēkiem un teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujiniekiem, iespējams, noticis uzbrukumus, kurā izmantoti ķīmieskie ieroči – gāze –, atsaucoties uz novērotāju sniegto informāciju vēsta raidsabiedrība BBC.

Kā raksta BBC, avoti Hamas provincē Sīrijas cilvēktiesību novērošanas organizācijai pastāstījuši, ka pēc aviācijas uzlidojuma "Daesh" kontrolētajai teritorijai atrastas cilvēku mirstīgās atliekas bez redzamiem miesas bojājumiem.

Tiek ziņots, ka kombinētajā uzlidojumā un ķīmisko ieroču uzbrukumā bojā gājuši desmitiem cilvēku.

Organizācijas gan nav izteikusi minējumu par to, kura no karā iesaistītajām pusēm varētu būt vainojama iespējamajā ķīmisko ieroču izmantošanā.

Sīrijas valdība un Krievija iepriekš noliegušas, ka izmantotu ķīmiskos ieročus.

Jau ziņots, ka senā Sīrijas pilsēta Palmīra svētdien atkal kritusi "Daesh" džihādistu kontrolē. Teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieki, kuri pagājušajā nedēļā sāka uzbrukumu Palmīrai, svētdien pārgrupēja aptuveni 4000 kaujinieku, lai turpinātu uzbrukumu senajai pilsētai. Iepriekš tika ziņots, ka Krievijas gaisa spēku lidmašīnas džihādistus bija piespiedušas atkāpties pilsētas nomalē.

"Daesh" kontrolē tuksnesī esošā pilsēta bija desmit mēnešus, bet šī gada martā no džihādistiem to atkaroja Sīrijas armija.

Palmīra ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, jo tajā atrodas gadu tūkstošiem seni tempļi un citas vēstures liecības. Iepriekš, kad pilsēta krita džihādistu rokās, nemiernieki iznīcināja vairākus kultūrvēsturiskos pieminekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!