Foto: AFI
Dānijas policija sestdiena paziņoja, ka sašāvusi un arestējusi ar cirvi bruņotu somālieti, kurš mēģinājis nogalināt karikatūristu, kura pravieša Muhameda karikatūra izraisīja musulmaņu pasaules sašutumu.

28 gadus vecais Dānijas iedzīvotājs karikatūrista Kurta Vestergorda mājās rietumu pilsētā Orhūsā ielauzās piektdienas vakarā. Policisti viņu sašāvuši un arestējuši.

Uzbrucējam bijuši teroristiski nolūki un viņa idejas ir saistītas ar Somālijas islāma radikāļu kustības "Shebab" ideoloģiju, paziņoja iekšējās drošības dienests PET.

Vestergords uzbrukuma laikā bija mājās ar savu piecus gadus veco mazmeitu.

"Es ieslēdzos mūsu drošības telpā un izsaucu policiju. Viņš mēģināja izlauzt ieejas durvis ar cirvi, taču viņam neizdevās," sacīja Vestergords. "Viņš izkliedza apvainojumus, neatceros kādus, taču tās bija rupjības. Viņš vāji runāja dāņu valodā."

Ieradušies policisti viņu sašāva gurnā un labajā rokā. Somālietis nogādāts slimnīcā, taču viņa ievainojumi nav dzīvībai bīstami. Viņam tika izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā.

74 gadus vecais Vestergords pēc 2005.gada, kad vienā no Dānijas laikrakstiem tika publicēta viņa pretrunīgi vērtētā pravieša Muhameda karikatūra, daudzkārt saņēmis draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!