Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē no nelielas baznīcas Itālijā nozagta kapsula ar pāvesta Jāņa Pāvila II asinīm, vēsta laikraksts "The Guardian".

Svētdien konstatēts, ka akmens baznīciņai kalnainajā Abruco reģionā izsists loga stikls un pazudis krucifikss, un zelta relikvija ar pāvesta asinīm.

Jānim Pāvilam II, kurš mira 2005. gadā, ļoti paticis Abruco reģions. Viņš dažkārt slepus pametis Vatikānu, lai dotos tur slēpot vai pastaigās, kā arī lūgties baznīciņā.

Polijā dzimušo pāvestu, kurš Vatikānā valdīja 27 gadus, aprīlī iecels svēto kārtā, kas nozīmē, ka nozagtā relikvija kļūs daudz ievērojamāka un vērtīgāka. Jāņa Pāvila II asinis 2011. gadā Abruco reģionam nodeva viņa bijušais privātais sekretārs kardināls Staņislavs Dzivišs.

Tās ieliktas no stikla un zelta veidotā kapsulā, ko ievietoja nišā "San Pietro della lenca" kalnu baznīciņā.

Baznīciņas pārzine Franka Korieri stāsta, ka tas vairāk līdzinās cilvēka nolaupīšanai, nevis zādzībai. Nekas cits bez krucifiksa un kapsulas no baznīcas nav pazudis.

Pāvesta asins paraugi saglabāti pēc atentāta mēģinājuma Vatikānā, kura laikā Jāni Pāvilu II 1981. gada 13. maijā gandrīz nogalināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!